van Miltenburg moet Kamer leiden vanuit warmte en emotie

door Dirma Nagelhout

.
Leiderschap/Politiek Leiderschap – Gerdi Verbeet. Ze is bijna zes jaar voorzitter van de Tweede Kamer geweest. Vorige week is op passende manier afscheid van haar genomen. Met speeches, humor en zelfs een koninklijke onderscheiding die door Mark Rutte (VVD) werd opgespeld.  Deze week werd haar opvolgster gekozen. Anouchka van Miltenburg (VVD) neemt de hamer over.

In de zes jaar dat Mevr. Verbeet de voorzittershamer van de Tweede Kamer mocht hanteren, werd er een groot beroep gedaan op haar talenten als voorzitter. En met resultaat. Ze  hield van een stevig debat, en gaf de Kamer hier ook alle ruimte voor. Stuurde aan op écht resultaat uit het debat. Ze was niet snel tevreden en was daarbij ook behoorlijk kritisch op zichzelf. Bij  Verbeet lag de lat ronduit hoog om het beste uit de Kamer te halen. Een ware professional, of zoals Rutte zei: “In professionaliteit stond alleen de Koningin boven u”. In haar werk als voorzitter zat vastberadenheid en ook grote betrokkenheid bij de Kamerleden zelf. Iets wat door veel mensen werd aangehaald in de speeches tijdens de afscheidsbijeenkomst van Verbeet.

Verbeet heeft voor haar opvolgster in haar functie als voorzitter voor de Tweede Kamer een hoge standaard gezet, om te evenaren én om te verbeteren. Van Miltenburg zal zich ervan bewust zijn dat de verwachtingen hooggespannen zijn. Want Verbeet heeft in de zes afgelopen jaren wel aangetoond dat het zeker mogelijk is leiding en sturing gegeven vanuit warmte en emoties, zonder het resultaat uit het oog te verliezen – een hele sterke vorm van leiderschap.

Laat een Reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

What is 14 + 7 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)