This is The Voice…of Bad Leadership.

Je zal toch maar Gemeentesecretaris zijn bij de Gemeente Hollands Kroon. Of Directeur. Of Manager Personeelszaken. Of er werken. Of nog erger: inwoner zijn van de Gemeente Hollands Kroon. Je hebt dan te maken met een Gemeentebestuur dat zichzelf enorm origineel en leuk vindt omdat ze op een Voice of Holland achtige manier gaat werven. Vorige week kopieerde de Gemeente Hollands Kroon de decors van The Voice, en goh goh wat origineel: ze gaan trainees werven op de manier waarop The Voice haar kandidaten selecteert. De directeuren die over de aanwerving gaan zien de kandidaten dus niet terwijl ze zichzelf moeten voorstellen, en jawel, als de stoel omdraait, dan ga je als kandidaat door naar de volgende ronde.

Wat zullen de dames en heren van de marketing en HR afdeling gegniffeld hebben toen ze het idee bedachten. Nee…hier zou echt de publiciteit mee gehaald worden en kijk eens, wat origineel bedacht ook! Leuk ook om het juist op trainees te richten: hét publiek dat vaak ook afstemt op programma’s als The Voice. Vandaag zou het feest dan zo mogelijk nog groter worden want jawel, Talpa heeft zojuist bekend gemaakt geen werk te zullen gaan maken van de rechten die rusten op het beeldmerk van The Voice.

Kan het simpeler. Kan het nog simpeler. Lieve Directeuren van de Gemeente Hollands Kroon: personeel werven heeft alles en nog wat te maken met leiderschap. Kijk, dat zit zo: als je je werk als Directie van de Gemeente goed doet, dan heeft dat een directe impact op je medewerkers. Als je medewerkers blij met je zijn, dan kun je zelfs 40 man in een omgedraaide stoel neerzetten, maar zij zullen jou er uit pikken omdat je beleid herkenbaar is. Je leiderschap ook voelbaar is als jij niet zichtbaar bent. Dan zijn diezelfde medewerkers dermate enthousiast en te spreken over je beleid, dat volstrekt idiote wervingsmethodieken niet nodig zijn. Dan werkt mond op mond reclame. Dan heb je honderden aanmeldingen en moet je niet simpele geesten gaan opzoeken waarvan je één ding in ieder geval zeker weet: ze vinden ehhh… Nick en Simon… leuk.

 

Laat een Reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

What is 12 + 8 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)