Een dag uit de Fabeltjeskrant van Jetta Klijnsma

Dag lieve kiezertjes en kijkbuiskinderen! Mijn naam is Jetta Klijnsma en ik ben jullie staatssecrataris van Sociale Zaken! Jullie kennen me vast nog wel van de periode dat ik die vreselijk stoute FNV vakbond moest helpen om uit de penarie te komen! Aan het roer van de vakbond stond toen een hele boze heks en zij had de vakbond met huid en haar naar de mallemoer geholpen..zo stout hé! Ik kwam toen voor de camera staan en heb alle bewoners van het grote bos der Nederlanden verteld dat er snel een nieuwe vakbond zou komen, echt waar! En die nieuwe vakbond zou ook heel leuk worden, echt echt waar!

Hebben jullie het ook gehoord, afgelopen vrijdag? In ons bos is een stoute bank ontmaskerd. Zij heet de SNS Bank en ik heb samen met mijn vriendjes van de regering besloten om die bank uit het slop te trekken, maar dat vond ik helemaal niet leuk! Zo is het niet leuk om jullie staatssecretaris te zijn, nee! En die stoute stoute meneer die er nu zit gaat heel veel geld verdienen! Ik kan niet anders maar stout vind ik het wel, ja! En ja, het is echt hartstikke veel geld dat we in die bank moeten steken om hem te redden voor ons dierenbos. Mijn vriendjes van de regering en ik hebben hier harststikke veel koppijn van! Echt echt waar, dat moet je ons geloven hoor!!

Lieve, lieve Jetta Klijnsma: het is echt hartstikke heel heel erg fijn en lief van je dat je ons alles zo goed probeert uit te leggen maar niet iedereen hoeft hier de kleuterklasbenadering. We zijn gewoon volwassen kiezertjes en begrijpen je echt heel erg goed als je gewoon tegen ons praat. Hoor.

Laat een Reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

What is 12 + 8 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)