Gemeenteraadsverkiezingen 2014 in het teken van richtingloosheid

We schrijven het jaar 2014, drie dagen voor de Gemeenteraadsverkiezingen en we maken ons op voor wellicht de meest kleurloze verkiezingen die ons land wellicht ooit heeft gekend. Er is geen enkel thema meer dat kan boeien, zelfs Geert Wilders moet een tandje bijzetten en nóg grovere taal gebruiken om boven de lamgeslagen massa uit te komen. Naar alle verwachtingen zullen lokale partijen het dan ook goed gaan doen komende woensdag, maar ook dat zal sterk van de lokale verhoudingen en omstandigheden afhangen.

Onze bevolking is duidelijk klaar met alles wat met politiek te maken heeft. Zij lijdt aan een extreme vorm van metaalmoeheid en neemt een houding aan die maar één ding uitstraalt: het zal allemaal wel. Niemand kijkt meer op naar iemand, niemand weet nog bij wie of bij wat – laat staan waar – hij het heil bij kan zoeken. Een visie en richting ontbreekt – en de schuld ligt duidelijk bij maar één instantie: onze regering. Zichtbaarheid is brak, richting is brak, visie is brak. Leiderschap is dan misschien her en der wel te vinden bij onze Minister-President, maar met kabinetsleden die amper nog kunnen fungeren als rolmodel (Teeven, Plasterk) verbleekt iedere poging tot het neerzetten van een enig leiderschapsmodel.

Het wordt tijd dat ons kabinet zichzelf weer oppakt en een nieuwe, duidelijke en extreem zichtbare koers gaat varen. Met een economie die maar héél moeizaam overeind krabbelt is dat bepaald geen overbodige luxe, maar met nog  een andere belangrijke verkiezing in het verschiet is dat van essentieel belang. Naar het er thans naar uitziet gaat immers Nederland op 22 mei aanstaande bij de Europese Verkiezingen verreweg het grootste aandeel nemen in het afsturen van een anti-europese lobby naar Brussel, en het ergste kan nu nog voorkomen worden, als het kabinet met sturing en leiderschap laat zien. En de Gemeenteraadverkiezingen? Die zijn finaal, en funest verloren. Nu al.

Laat een Reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

What is 14 + 3 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)