Leiderschapsvraag 5: Wie is de beste leider van deze tijd?

Elke dag beantwoordt expert in leiderschap Peter Milovic een actuele vraag rondom het thema leiderschap. Of het nu gaat om praktisch leiderschap, how to’s, of vragen inzake een actueel thema: stuur uw vraag naar peter@milovic.eu en wij publiceren hier elke werkdag Peter’s reactie.

Hoofd Marketing Luk P. uit Amsterdam legt vandaag de 5e leiderschapsvraag in deze reeks voor aan Peter : Wie is op dit moment de beste bekende leider?

Peter: “Ik heb tal van leiders die ik hier kan noemen, maar laat ik mij beperken tot de Top 3 van leiders die mij in ieder geval het meest inspireren. Op de derde plaats: Joop van den Ende. De manier waarop hij zijn leiderschap etaleert, de nederigheid waarmee hij opereert maar tegelijkertijd zijn daadkracht zetten aan tot inspiratie. Op de tweede plaats: Angela Merkel. In haar leiderschap zit systematiek. Duitsers waarderen haar leiderschap als een “beproefd concept” en het vertrouwen dat zij daardoor gewonnen heeft is enorm. De manier waarop zij Duitsland geleid heeft naar een volledige uitstap uit de atoomenergie – een standpunt ver van haar eigen partij verwijderd – is ongekend qua leiderschap. Op de eerste plaats, en dat zal wat mij betreft nog lang zo blijven: de Duitse Bondspresident, Joachim Gauck. Van protestants dominee naar mensenrechtenactivist tot Bondspresident. De levensloop van deze man vraagt om respect, erkenning en veel waardering. Met elk optreden verrast hij en verrijkt hij mensen.”

Heb jij ook een vraag over leiderschap? Stuur deze in naar peter@milovic.eu en lees hier binnenkort Peter’s antwoord.

Laat een Reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

What is 5 + 12 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)