Stuntelig interview brengt leiderschap Hennis in een lastig parket

In een wel heel stuntelig afgegeven interview vandaag voor RTL Nieuws maakt Minister van Defensie Hennis een wel heel domme fout: ze verliest haar scherpte (die je áltijd moet hebben als je voor de pers staat) en zegt ze daarbovenop, voor lopende camera, “dus je vraagt door…?” tegen de journalist die de vraag stelt.

Het is in politiek Den Haag de gewoonte dat politici een slechte take opnieuw overdoen – in dat opzicht is de actie van de journalist om het stuk uit te zenden zeker niet chique en zelfs verwerpelijk te noemen. Pure opzet met voorbedachte rade om Hennis aan het wankelen te krijgen. Maar voor politici en eigenlijk alle leiders in een publieke functie blijkt vandaag weer maar eens dat het nog steeds klopt wat Willibrord Frequin mij ooit leerde: “Vertrouw een journalist zelden. Vertrouw een goed journalist nooit!”.

#leiderschap #Hennis #stuntelig #interview

Laat een Reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

What is 14 + 3 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)