Blog

Leiderschapsvraag 1:
4 juni 2015

Leiderschapsvraag 1:

moet Van Rijn aftreden of niet?

Elke dag beantwoordt expert in leiderschap Peter Milovic een actuele vraag rondom het thema leiderschap. Of het nu gaat om praktisch leiderschap, how to's, of vragen inzake een actueel thema: stuur uw vraag naar peter@milovic.eu en wij publiceren hier elke werkdag Peter's reactie.

Vandaag een vraag over het politiek thema van de dag: moet staatssecretaris Van Rijn, die vandaag weer tekst en uitleg moet komen geven over de wantoestanden in de pgb-kwestie, maar beter antwoorden of niet?

Peter: "Absoluut niet. In Nederland is het bijna mode geworden om het aftreden van een bestuurder te eisen als er ergens iets verkeerd is gegaan. Het zijn echter veelal politieke motieven die daarbij moeten gediend worden eerder dan dat er iets aan het feitelijk probleem wordt gedaan. Inzake de pgb is het devies duidelijk: Van Rijn moet de fouten vandaag toegeven, duidelijk aangeven wat hij er aan gaat doen en komen met een zichtbaar en meetbaar actieplan, compleet met opleverdata. Aftreden verschuift het probleem alleen maar naar zijn opvolger. Daar heeft niemand wat aan." Heb jij ook een vraag over leiderschap? Stuur deze in naar peter@milovic.eu en lees hier binnenkort Peter's antwoord.