Blog

Leiderschapsvraag 7
11 februari 2016

Leiderschapsvraag 7

Handig, een correspondence dinner?

Elke dag beantwoordt expert in leiderschap Peter Milovic een actuele vraag rondom het thema leiderschap. Of het nu gaat om praktisch leiderschap, how to's, of vragen inzake een actueel thema: stuur uw vraag naar peter@milovic.eu en wij publiceren hier elke werkdag Peter's reactie.

COO P. Wagemans (retail branche) uit Woerden legt vandaag de 7e leiderschapsvraag in deze reeks voor aan Peter : Was dat nou handig, zo een correspondence dinner?

Peter: "Laat ik voorweg dit zeggen: ik vind het correspondence dinner naar Amerikaans model vooral een gniffeldinner. De grappen zijn zeer geijkt en zij leiden nooit tot echt leuke uithalen maar vooral tot een gegniffel onder de aanwezige toehoorders. Of dat echt leuk is valt te bezien. Wie dat ter zijde schuift en puur kijkt naar de presentatie en prestatie van Minister-President Marc Rutte, moet gewoon toegeven dat hij het best knap heeft gedaan. Hij heeft de grappen op een juiste manier gebracht, hij stond er wel en hij deed het nog goed ook. Ik denk dat je op dit moment niet veel kandidaat-premiers vindt die dit zouden kunnen overdoen. Ik moet hierbij vooral ook denken aan de beruchte "VOC-mentaliteit"- zin van Jan-Peter Balkenende. Als je kijkt hoe slecht hij dat bracht destijds, dan moet je er niet aan denken dat Balkenende daar had gestaan gisteren. En nog dit: de grap over Jan Slagter had inderdaad niet gehoeven, niet leuk - je moet inderdaad uit het privé-leven van anderen blijven." Heb jij ook een vraag over leiderschap? Stuur deze in naar peter@milovic.eu en lees hier binnenkort Peter's antwoord.