Blog

Leiderschapsvraag 2:
5 juni 2015

Leiderschapsvraag 2:

Wat is het grootse leiderschapsprobleem van deze tijd?

Elke dag beantwoordt expert in leiderschap Peter Milovic een actuele vraag rondom het thema leiderschap. Of het nu gaat om praktisch leiderschap, how to's, of vragen inzake een actueel thema: stuur uw vraag naar peter@milovic.eu en wij publiceren hier elke werkdag Peter's reactie.

Manager Customer Services Rachid uit Woerden (telecombranche) legt vandaag de 2e leiderschapsvraag in deze reeks voor aan Peter : Wat is het grootste leiderschapsprobleem van deze tijd?

Peter: "Mooie vraag. Het antwoord hierop is duidelijk gerelateerd aan deze tijd: snelheid in combinatie met degelijkheid. In de huidige tijden wordt er van leiders boven alles snelheid verwacht: aandeelhouders of directeuren willen snelle actie zien terwijl ook medewerkers snel antwoord op hun vragen willen hebben. Het probleem is echter dat veel leiders door deze druk vergeten de nodige zorgvuldigheid toe te passen. Ik leer ze dan ook boven deze druk uit vooral degelijk te blijven: je moet een beslissing niet alleen snel, maar ook zorgvuldig nemen. En vele beslissingen kunnen juist ook snel en degelijk genomen worden." Heb jij ook een vraag over leiderschap? Stuur deze in naar peter@milovic.eu en lees hier binnenkort Peter's antwoord.