Blog

Leiderschapsvraag 3:
8 juni 2015

Leiderschapsvraag 3:

Wat is het beste leiderschapsboek?

Elke dag beantwoordt expert in leiderschap Peter Milovic een actuele vraag rondom het thema leiderschap. Of het nu gaat om praktisch leiderschap, how to's, of vragen inzake een actueel thema: stuur uw vraag naar peter@milovic.eu en wij publiceren hier elke werkdag Peter's reactie.

Bloemist Karel S. uit Groningen legt vandaag de 3e leiderschapsvraag in deze reeks voor aan Peter : Wat is volgens jou het beste leiderschapsboek? Een boek dat ik als allereerste zou moeten lezen?

Peter: "Het eerste boek dat ik mensen altijd aan raad te lezen is "De 7 eigenschappen van effectief leiderschap" van Stephen Covey. Het basisboek noem ik dit altijd. Eigenlijk vind ik het deel dat er op volgt, "De 8e eigenschap" nog veel beter. In dit boek maakt Covey de cirkel wat mij betreft helemaal rond. Een boek met vele, vele 'aha' momenten: herkenbare momenten die iedereen als leider wel eens heeft meegemaakt. Als tweede boek wil ik zeker niet nalaten om "Good to Great" aan te raden, van Jim Collins. Een absolute must voor elke leider. En tot slot: als je net als ik, verslaafd bent aan het ontrafelen en bepalen van politieke strategieën: lees het boek "Eyewitness to Power" van de bekende CNN journalist David Gergen. Erg indrukwekkend." Heb jij ook een vraag over leiderschap? Stuur deze in naar peter@milovic.eu en lees hier binnenkort Peter's antwoord.