Blog

Leiderschapsvraag 6:
17 juni 2015

Leiderschapsvraag 6:

zijn de achterkamertjes van Rutte verkeerd?

Elke dag beantwoordt expert in leiderschap Peter Milovic een actuele vraag rondom het thema leiderschap. Of het nu gaat om praktisch leiderschap, how to's, of vragen inzake een actueel thema: stuur uw vraag naar peter@milovic.eu en wij publiceren hier elke werkdag Peter's reactie.

Directeur Operations Joris K. (chemische industrie) uit Eindhoven legt vandaag de 6e leiderschapsvraag in deze reeks voor aan Peter : Zijn de achterkamertjes waarvan Rutte wilt gebruik maken voor de belastingherziening nou fout of niet, vanuit leiderschapsoogpunt?

Peter: "Maar natuurlijk niet. Integendeel, ik vind het zelfs sterk van hem om dat maar meteen aan te kondigen. Dat opent de discussie voor even maar doet de discussie ook meteen weer verstommen. Er is simpelweg geen discussie in de openbaarheid mogelijk omdat in dit land nou eenmaal iedereen zich ermee gaat bemoeien. Je hebt hier dan een ruimte nodig waar 16 miljoen mensen mee discussiëren in de achterkamertjes. Bovendien, laten we duidelijk zijn, deze werkwijze is een direct gevolg van de versplintering van het politieke landschap en daarmee van het stemgedrag van ons, Nederlanders. Rutte kan dus niet anders." Heb jij ook een vraag over leiderschap? Stuur deze in naar peter@milovic.eu en lees hier binnenkort Peter's antwoord.